SC Socials - Een kijkje achter de schermen

SprookjesCraft maakt al vanaf het begin van haar bestaan gebruik van sociale media. Wat begon met enkel Twitter heeft zich ondertussen uitgebreid naar Twitter, Instagram, YouTube en Facebook.

:nerd_face: Een klein beetje achtergrondinformatie
Sociale media is voor ons een belangrijke vorm van communicatie. De belangrijkste nieuwtjes maken we altijd als eerste bekend via onze sociale kanalen. Bij groter nieuws maken we gebruik van een aparte pagina op de website en bij kleiner nieuws kan je ons blog, op deze website, raadplegen.

:calling: Hoe komt een post op onze sociale media tot stand?
Wij maken gebruik van een contentkalender. Dit houdt in dat we onze berichten vooraf bedenken en deze op de juiste momenten kunnen inplannen. Zo zijn we er altijd zeker van dat er berichten verschijnen en hebben we een handig overzicht van wanneer, hoelaat en waar er een post verschijnt.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Hierboven zie je hoe onze contentkalender eruit ziet.

:speech_balloon: Waarmee versturen jullie de berichten?
Voor de webcare en het posten van onze berichten gebruiken we Hootsuite, in dit programma hebben we een handig overzicht van wat wij hebben geplaatst, welke reacties daarop zijn en zien we alle berichten waarin het woord SprookjesCraft voorkomt. Via deze applicatie kunnen wij makkelijk en snel reageren op vragen en opmerkingen.

‘We vinden het belangrijk dat mensen bij vragen zo goed en snel mogelijk geholpen worden. We streven ernaar om iedereen die op onze social posts een reactie geeft, te beantwoorden!’

(Tekst gaat verder onder de foto)


Hierboven zie je hoe Hootsuite er voor ons uit ziet.

:camera_flash: Hoe maken jullie de foto’s zo mooi?
Voor het maken van foto’s gebruiken we de shader KUDA, deze shaderpack heeft mooie, realistische, graphics en belichting. Ook ziet water er een stuk mooier uit. Verder letten we altijd op de hoek waaruit we de foto maken. Staat het belangrijkste er goed op? Hoe is de verhouding? Is de belichting goed? Zijn er mensen te zien die er niet op hoeven?

Vaak zijn we zo’n vijf tot tien minuten bezig met het maken van een goede foto. We plaatsen altijd het SprookjesCraft-logo in de rechterhoek van de foto.


Making of van een foto in het station van Symbolica.

Hopelijk vonden jullie het interessant om eens een kijkje in de keuken te nemen. Als je nog vragen hebt over onze sociale media, stel ze dan gerust!

:white_check_mark: Volg je ons nog niet? Foei! Snel doen dan!

5 Likes

bedankt Leroy, heel fijn dat we dit zien, goed werk ik vind het een super artikel <3!

3 Likes

Erg goed artikel! nu weet ik ook hoe dit gaat! superleuk! <3 :blush:

3 Likes

ja he, dat is eaxct wat ik ook dacht goed gezegd @Efteling_Emma :wink:

1 Like

SprookjesCraft is een geregistreerde merknaam en onderdeel van Pixelite en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer: 62692615.