Bouwupdate - De Zes Zwanen

Op dit moment zijn we druk bezig met het bouwen van ons 30e sprookje: De Zes Zwanen. Aan de hand van allerlei foto’s, video’s en eigen indrukken proberen we dit sprookje zo snel en gedetailleerd mogelijk te openen na de opening van de ‘echte versie’. Zoals je op de foto’s in dit artikel kan zien zijn we met de buitenkant al een heel eind.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

:swan: Models voor de zwanen
Één van de belangrijkste elementen van dit nieuwe sprookje zijn de zes zwanen die door de slotgracht van het kasteeltje dobberen. Voor de uitbeelding van deze zwanen maken wij gebruik van models. Op deze models kan je langs het tafereeltje varen. Zodra de zwanen-models te water worden gelaten, zullen we deze onthullen via onze social mediakanalen.

:books: Het verhaal van de Zes Zwanen
Zes broers uit het eerste huwelijk van een koning zijn door hun stiefmoeder in zwanen veranderd. De broers kunnen elke avond voor slechts vijftien minuten hun menselijke vormen weer aannemen. Om hen te bevrijden, moet hun zusje Elisa zes hemden uit asters breien en kan zij zeven jaar geen geluid maken, anders zal de betovering nooit worden verbroken.

De koning van een ander land vindt haar, wordt door haar schoonheid getroffen en trouwt met haar. Wanneer Elisa, nu koningin, haar eerste kindje krijgt, neemt de slechte schoonmoeder van de koning het kind weg en beschuldigt de koningin dat ze het heeft vernietigd. Omdat ze niet in staat is om zichzelf te verdedigen, wordt de koningin veroordeeld om als heks op de brandstapel te worden verbrand.

Op de dag van haar executie heeft ze alle hemden voor de broers af. Alleen het laatste hemd mist nog de linkermouw. Als ze naar de brandstapel gebracht wordt, neemt ze de hemden mee en als ze op het punt staat te verbranden, zijn de zeven jaar voorbij en komen de zes zwanen aangevlogen. Ze gooit de hemden naar haar broers en ze veranderen naar hun menselijke vorm. Alleen één broer heeft een linkervleugel in plaats van een arm. De koningin, die nu vrij is om te spreken, kan zich verdedigen tegen de beschuldigingen. De boze schoonmoeder wordt voor straf op de brandstapel vastgebonden en tot as verbrand. Maar de koning en de koningin met haar zes broers leefden nog vele jaren in vrede en geluk.

Bron: De Zes Zwanen - Eftepedia - alles over de Efteling

(Tekst gaat verder onder de foto)

:eyes: Neem een kijkje op de bouwplaats
Op de grot van Sneeuwwitje is een speciale uitkijkplaats gebouwd. Vanaf dit punt heb je uitzicht over de complete bouwplaats van het sprookje, je hoeft dus niks te missen van de werkzaamheden die de komende tijd nog plaats gaan vinden.

5 Likes

Ziet er goed uit! :grinning:

2 Likes

Ben benieuwd wat daar binnen allemaal gaat gebeuren. :sweat_drops: :sparkles:

2 Likes

Mooi gemaakt, complimenten :slight_smile:

1 Like

SprookjesCraft is een geregistreerde merknaam en onderdeel van Pixelite en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer: 62692615.